Pražička kávy - ručná
Výrobca: | EKO kapsule |
Výrobca: | EKO kapsule |
Pripravte si skutočne čerstvú kávu. Za pomoci tejto ručnej pražičky kávy si budete môcť kedykoľvek upražiť čerstvú kávu podľa vlastných preferencií.
Praženie kávy na tomto type pražičky trvá cca 25 minút, naraz pojme až 200 g kávy.
Máte radi horkejšiu kávu? Pražte dlhšie. Máte radi kyslejšiu kávu? Pražte kratšie. Experimentujte s dĺžkou praženia, objavíte nové chute kávy. Časom prídete na ten správny recept praženia, ktorý vám bude vyhovovať najviac.
Domácim pražením kávy dokážete aj výrazne ušetriť. 1 kg zelenej kávy dokážete kúpiť už od 7€.
Touto pražičkou môžete pražiť aj mandle a menšie oriešky.
Pražička kávy funguje na báze variča na tekutý lieh, ktorý pri horení nedymí. Rovnomerné praženie zabezpečuje vylepšený nerezový bubón s integrovanou vrtuľkou. Vďaka sieťovine v trojuholníkovom tvare sa nemusíte obávať vypadávania kávy, otvory sú však dostatočne veľké pre efektívne praženie.
Maximálny objem praženej kávy: 200g, pražiť môžete aj menšiu dávku. Materiál: nerezová oceľ, rúčka: drevo.
Váha balenia: 942g. Rozmery pražičky vrátane kľuky (šírka x výška x hĺbka): 210 mm x 230 mm x 150 mm.
Pražičku dodávame demontovanú vrátane slovenského návodu na použitie.
1.Pražičku zmontujte do podoby na obrázku.
2. Kahanec naplňte liehom a zapáľte knôt. Dodržujte zásady práce s otvoreným ohňom!
3. Do bubna nasypte zhruba 100 g zelenej kávy. Výber odrody je na vás.
4. Počas praženia točte rovnomerbe bubnom. Zhruba po 15 minútach sa začnú oddelovať škrupinky kávy, káva naberie žltkastú farbu.
5. Zhruba po 25 minútach bude káva upražená do typu "medium roast", ďalších 5 minút praženia dostane kávu do podoby "dark roast". Časy praženia sú iba orientačné. Čím je káva tmavšia, tým je menej kyslá a viac horká.
6. Po dokončení praženia kávu vysypte napr. na plech a nechajte ju vychladnúť.